Reklama
 
Blog | Lubomír Šušlík

Zvací dopis Putinovi

O jednom slavném projevu slavného a velikého ruského … pata, jakož i o osobité reakci prostého mužika z čeledi novinářů 

Prezident Ruské federace Putin řekl dne 4. 3. 2014 na neformální besedě se svými dvorními novináři, eufemisticky zvané „tisková konference“, krom řady nestoudných lží,  mj. i toto:  

 „… Nyní k finanční pomoci Krymu. Víte,  … Krym nás poprosil o humanitární pomoc, kterou mu samozřejmě poskytneme. A co se týče vojenské intervence … Prezident Janukovyč se na nás obrátil s prosbou, abychom pomohli ochránit životy, svobodu a zdraví občanů Ukrajiny.  O to nám jde především. …

Když vidíme všechny ty nepřístojnosti, které se na Ukrajině dějí, chápeme, že je třeba občany Ukrajiny, Rusy a Ukrajince, zvláště pak ruskojazyčné obyvatelstvo z východních a jižních regiónů Ukrajiny, ochránit. Ochránit je před takovými nepřístojnostmi.

Reklama

A jestli uvidíme, že k těmto nezákonnostem dochází ve východních regiónech, a ony nás poprosí o pomoc,  a oficiální žádost o pomoc od současného legitimního prezidenta Janukovyče už máme, pak si osobujeme právo využít všech našich dostupných prostředků na ochranu těchto občanů. …“

 

I uslyšel tato slova svého milosrdného a starostlivého vladaře občan Ruska, pan Roman Romaněnko, a s duši naplněnou novou radostí a nadějí napsal caru – báťuškovi – slunéčku přejasnému, toto:

 

„Vladimíre Vladimíroviči,

snažně Vás prosíme: pošlete svá vojska do Vologdské oblasti …“

 

Prosba k  V. V. Putinovi.

Vážený Vladimíre Vladimíroviči.

Dozvěděli jsme se, že chcete poslat vojáky na Krym, na ochranu práv ruskojazyčné populace.  Máme k Vám velikou prosbu – pošlete k nám do Vologdské oblasti armádu.

Všichni co tu jsme, jsme ruskojazyční, a naše práva jsou přitom soustavně porušována.

Našim nemocným se nedostává léků a léčby, kterou potřebují, úroveň našeho školství je rok od roku nižší a nižší, jsou rušeny školní družiny a zájmové kroužky, zemědělská výroba byla prakticky zlikvidována. Všichni tu velmi strádáme …

A okupanti, kteří se zde chopili moci díky zfalšovaným volbám, pro pokořené obyvatelstvo nic nedělají. Jen utrácí peníze pro své potřeby, na své PR, na luxusní vybavení  svých kanceláří a venkovských sídel, na nákup bytů a letenek první třídy.

Budeme Vám velmi vděční,  a slibujeme na svou čest,  že žádnou partyzánskou válku proti svým osvoboditelům  nepovedeme. Ani žádné mezinárodní sankce na Vás za to neuvalíme. 

A ještě jsme se dozvěděli, že se  chystáte k normalizaci života na Krymu utratit mnoho peněz. Poníženě se ptáme: Nebylo by možné utratit tyto peníze na normalizaci života ve Vologdské oblasti?

Totiž, náš región vězí v takové dluhové pasti, že se z ní jen tak nevyhrabeme. A my ty mosty, silnice, sportovní zařízení, průmyslové objekty, nová pracovní místa, atd. opravdu potřebujeme. 

 

S úctou a nadějí na osvobození,

ruskojazyční obyvatelé Vologdské oblasti.

 

Obrázky ze země „efektivního manažera“ Stalina, a jeho obdivovatele a následníka Putina

 

Zdroje:

Romaněnko, R. (2014, 6. března). Vladimíre Vladimíroviči, snažně Vás prosíme: pošlete svá vojska do Vologdské oblasti … WEB Novaja Gazeta: http://www.novayagazeta.ru/blogs/273/62574.html

RuVideoNews. (2014, 4. března). Putinova tisková konferece o Ukrajině (plné znění). YouTube:http://www.youtube.com/watch?v=VIgxrCMSOiY

Autor čtyř fotografií z koláže: Gerd Ludwig

http://www.gerdludwig.com/stories/soviet-pollution-a-lethal-legacy/#id=album-37&num=content-308